top of page

Sat, 03 Sept

|

Van der Valk Hotel Vianen

Congres: Veterinary Anesthesia Day

Het veterinaire anesthesie evenement waar je bij wilt zijn! Leer! ABC van anesthesie Anesthesie bij de cardiaal belaste patiënt De patiënt in shock Doe! Workshop beademing Simulatieonderwijs: ABCDE bij de acute patiënt Reanimatie: Basic Life Support (BLS) € 225,00 ex. BTW By Delta Medic & VETAN

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Congres: Veterinary Anesthesia Day
Congres: Veterinary Anesthesia Day

Time & Location

03 Sept 2022, 09:00 – 17:00 CEST

Van der Valk Hotel Vianen, Prins Bernhardstraat 75, 4132 XE Vianen, Nederland

About the event

LEER!

ABC van anesthesie

Airway – Breathing – Circulation. De ABC-methodiek komt uit de traumaopvang. Wereldwijd wordt deze toonaangevende methode gebruikt om patiënten systematisch in kaart te brengen. Tijdens een anesthesiologische procedure wordt de ABC-methodiek ook toegepast. Op deze manier kan men snel de toestand van de patiënt in kaart brengen. Dit maakt de situatie inzichtelijk en zo kan men beter inschatten of er sprake is van een situatie die direct ingrijpen vraagt. Dierenartsen en paraveterinaires leren op welke wijze zij deze methode kunnen gebruiken tijdens operaties. De kennis opgedaan tijdens deze training wordt verder toegepast tijdens de simulatietraining: ABCDE bij de acute patiënt.

Anesthesie bij de cardiaal belaste patiënt

Alle vormen van anesthetica hebben effect op de werking van het hart. Patiënten met een cardiale aandoening hebben een verminderd vermogen om de effecten van de anesthesie op te vangen en te compenseren. Goede kennis van: de verschillende cardiale aandoeningen, de normale anatomie & fysiologie van het hart en pathofysiologie in combinatie met kennis van de farmacologie van de meest gebruikte medicijnen voor inductie maakt anesthesie bij cardiale patiënten veiliger. Bovenstaande informatie komt dan ook uitvoerig tijdens deze training aan bod.

De patiënt in shock

Shock wordt gedefinieerd als: “circulatoir falen met een stoornis van weefselperfusie als gevolg”. Men kent diverse klinische shockbeelden, allen met een andere oorzaak. Het komt vaker voor dat perioperatieve patiënten in shocktoestand verkeren. Tijdens deze klinische les kijken we naar de verschillende shockbeelden en de impact op de patiënt. Vanuit dit perspectief maken we een brug naar het anesthesiologisch beleid.

DOE!*

Workshop beademing

Praktische tips en tricks rondom het beademen van gezelschapsdieren. Denk hierbij aan: indicaties, contra-indicaties, complicaties en het monitoren van beademde dieren.

Simulatietraining: ABCDE bij de acute patiënt.

Tijdens deze simulatietraining, waarbij de ABC-methodiek getraind wordt, zal teamwork en communicatie centraal staan. We raden dan ook aan dat meerdere mensen van één team zich inschrijven voor deze simulatietraining. We creëren levensechte en veilige leersituaties voor dierenartsen en dierenartsassistentes waarbij fouten mogen en zelfs moeten gemaakt worden om van en met elkaar te kunnen leren!

Reanimatie: Basic Life Support (BLS)

Praktische training over Basic Life Support waarin het reanimatieprotocol getraind wordt. Ook tijdens deze training zal naast de verschillende methodieken ook de communicatie en hetwerken in teamverband een belangrijke rol spelen!

Na inschrijving zal er contact met u opgenomen worden om de inschrijving definitief te maken.

Ticketprijs: € 225,00 (excl. BTW) 

Inclusief lesmateriaal, koffie/thee, frisdrank en lunch

By Delta Medic & VETAN

*Geef je snel op voor deze simulatietrainingen want VOL=VOL! Inschrijven doe je via www.vetan.nl/events

Share this event

bottom of page